Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

29 Μαρτίου 2007: Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, σκοτώνεται στην Παιανία από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού «θανάτου» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την επόμενη ημέρα, η πολιτεία θα αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.

Ο 25χρονος οπαδός των «πρασίνων» μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από οπαδούς των «ερυθρολεύκων», κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου ραντεβού θανάτου ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Το... ραντεβού αυτό είχε κανονιστεί αρκετές μέρες πριν με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους, με την Πολιτεία να είναι «απών» όπως συνηθίζει...

Υπολογίζεται ότι περίπου 400 άνθρωποι ήταν εκείνοι που γνώριζαν για το προκαθορισμένο ραντεβού, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα αποτελέσματα που θα είχε...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι, εκείνοι του Ολυμπιακού στον Πειραιά, και ξεκίνησαν με κομβόι από μηχανές προς την Παιανία.

Στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκεί, ο Μιχάλης Φιλόπουλος μαχαιρώθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, χωρίς έλεος, από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με το περιστατικό, μάλιστα, να καταγράφεται από κάμερα κινητού...

Η... απούσα Πολιτεία «εξαφάνισε» τη βία
Η Πολιτεία μετά το βροντερό... «απών» στο ραντεβού θανάτου, έβαλε -όπως πάντα- το μαχαίρι στο κόκκαλο και αποφάσισε τη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα για δύο εβδομάδες! Στο επόμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε πολλούς συνδέσμους οργανωμένων, από τις οποίες προέκυψαν ευρήματα όπως όπλα, ναρκωτικά, μαχαίρια, ρόπαλα, μολότοφ και πάει λέγοντας...

Η... αποφασιστικότητα της Πολιτείας για να βάλει τέλος στην τυφλή οπαδική βία, είχε αποτέλεσμα καθώς βλέπουμε σήμερα τα γήπεδα γεμάτα, ειρήνη εκτός κι εντός αγωνιστικών χώρων και γενικά μία... ωραία ατμόσφαιρα!

Τέσσερις στη φυλακή
Για την υπόθεση αυτή, βρίσκονται στη φυλακή τέσσερα άτομα από τους -συνολικά- 27 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τους Χρήστο Σακάτη, Βασίλη Ρουμπέτη, Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο.

Ο Σακάτης καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας, ο Ρουμπέτης που πρωτόδικα είχε αθωωθεί (έχοντας εκτίσει 18 μήνες προφυλάκισης), καταδικάστηκε με 12ετή καθειρξη για απλή συνέργεια λόγω ελαφρυντικών, ενώ οι Βαγιόπουλος και Ψυκάκος καταδικάστηκαν με 10ετή κάθειρξη.

πηγη: http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου