Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

29 Δεκεμβρίου 2001: ο Michael Jordan γίνεται ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπέρασε τους 50 πόντους σε ένα παιχνίδι.

Ήταν 38 ετών και βρισκόταν τρία χρόνια εκτός δράσης τι θα μπορούσε να κάνει πλέον; Ήταν η απόλυτα λογική απορία όλων όταν ο Michael Jordan αποφάσισε να επιστρέψει για δεύτερη φορά στο ΝΒΑ. Μπορεί να μην ήταν κάθε βράδυ ο “αέρινος” παίκτης που φορούσε το νούμερο “23” στους Bulls όμως υπήρχαν και αγώνες που θυμόταν τον παλιό πάρα πολύ καλό εαυτό του.

Ο πλέον χαρακτηριστικός δεν ήταν άλλος από αυτόν με τους Hornets στις 29 Δεκεμβρίου του 2001 όταν σκόραρε 51 πόντους και έγραψε για πολλοστή φορά ιστορία. Ο Jordan προερχόταν από το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του έως τότε, καθώς πριν από δυο μέρες είχε μείνει στους 6 πόντους απέναντι στους Pacers και αυτό δεν του άρεσε καθόλου. Ήθελε να αποδείξει πως ακόμα και σε αυτή την ηλικία η μπογιά του περνάει και έτσι ξέσπασε στη Charlotte.

Οι 24 πόντοι που έβαλε στην πρώτη περίοδο και οι 34 που είχε στο ημίχρονο ήταν ρεκόρ για τους Wizards που τον είδαν να πετυχαίνει τους πρώτους 13 πόντους τους στην αναμέτρηση. “51 πόντοι; Αυτό ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν. Πραγματικά έμοιαζε σαν να είχε γυρίσει τον χρόνο πίσω”, είχε πει τότε ο P.J. Brown των Hornets βλέποντας των “Air” να εκτελεί άψογα στο παρκέ τις αγαπημένες του κινήσεις.

Η Washington δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει (107-90) και έτσι στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Jordan κατέβασε ταχύτητα. Θα μπορούσε να κυνηγήσει το ρεκόρ πόντων για παίκτη της ομάδας του που ήταν οι 56 πόντοι του Earl Monroe αλλά είχε 2/7 σουτ στην στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και τρία λεπτά πριν από τη λήξη ο Doug Collins τον απέσυρε στον πάγκο, αφού ήδη είχε προσφέρει αρκετά και οι Wizards είχαν εξασφαλίσει τη νίκη. “Περίμενα πως μετά το παιχνίδι με την Indiana θα ήθελε να δείξει ποιος είναι στ’ αλήθεια. Τον έχω δει να κάνει απίστευτα πράγματα αλλά το αποψινό είναι απίθανο εάν σκεφτεί κανείς πως είναι 38 ετών”, ήταν τα λόγια του Collins μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Jordan.

Όσο για τον ίδιο δεν δίστασε να πει ξεκάθαρα πως σκοπός του ήταν να δείξει πως ακόμα το.. έχει: Ήμουν σίγουρος πως μετά τον αγώνα με τους Pacers όλοι θα μιλούσαν για την ηλικία μου, οπότε ήθελα να δείξω πως ακόμα μπορώ να κάνω τέτοια παιχνίδια. Άλλωστε έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που άκουσα να λένε πως αιωρούμαι στον αέρα. Στο πρώτο ημίχρονο όλα ήταν τέλεια. Ο ρυθμός μου, τα πατήματα μου, έκανα την άμυνα να αναρωτιέται πως θα κινηθώ. Ήταν μια από αυτές τις νύχτες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου