Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

12 Δεκεμβρίου Διεθνής ημέρα παιδικής τηλεόρασης

Πολλά παιδιά βλέπουν τηλεόραση καθημερινά και μάλιστα υπερβολικά. Αυτό μπορεί να τα διασκεδάζει ή να τα ψυχαγωγεί ή να τα κάνει να μαθαίνουν πράγματα για άλλα μέρη, αλλά συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ίδια.

Η τηλεόραση ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την παχυσαρκία των παιδιών. Είναι πολύ εύκολο να ξεγελάσουμε ένα μικρό παιδί και να φάει μπροστά στην τηλεόραση, είναι όμως μια κακιά συνήθεια, που δυστυχώς συνεχίζεται και τα παιδιά μαθαίνουν να τρώνε εκεί κι όχι στο τραπέζι με όλη την οικογένεια. Είναι στιγμές που ολόκληρη η οικογένεια καθηλώνεται μπροστά στο μαγικό κουτί! Αυτό από την μία είναι καλό γιατί οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μαζί με το παιδί τους μια καλή παιδική ταινία, αλλά από την άλλη δε βοηθάει στην λεκτική επικοινωνία μεταξύ τους.

Τα παιδιά πολλές φορές αρνούνται να πάνε για ύπνο, για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους παιδική εκπομπή ή μπορεί να έχουν ανήσυχο ύπνο, αν έχουν δει ένα τρομακτικό παιδικό ή την επόμενη μέρα δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στο σχολείο.

Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων, μιμούνται, κάνουν ό,τι βλέπουν.

Διεθνής ημέρα παιδικής τηλεόρασης, η 12η Δεκεμβρίου κι είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε, να μιλήσουμε για τα θετικά και τα αρνητικά της τηλεόρασης και τι βλέπουμε.

πηγη: http://dreamkindergarten.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου