Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

14 Δεκεμβρίου 2000: Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοινώνει την ίδρυση του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ).

Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών είναι τελικά το όνομα του πολυαναμενόμενου κόμματος του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος με μια ηγετική εμφάνιση στο Ζάππειο Μέγαρο, και το σήμα του νέου κόμματος είναι δύο χρυσοί κύκλοι ενωμένοι.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, το συνέδριο του κόμματός του θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παρουσίασε και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, το οποίο αποσκοπεί, όπως τόνισε, στην απελευθέρωση των ενεργών δυνάμεων του ελληνισμού και στο να λειτουργήσει ως φορέας αλλαγής και ανανέωσης. Πρoσέθεσε δε ότι επιθυμεί μια νέα Ελλάδα που θα συνεργάζεται με τους Έλληνες της οικουμένης, ενωμένους και αλληλέγγυους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στο σήμα, τόνισε ότι οι δύο κύκλοι συμβολίζουν την ενσυνείδητη ένωση πολιτών σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, την ελεύθερη συμφωνία για μια νέα Ελλάδα. «Οι δύο αυτοί κύκλοι μπορούν να αποχωριστούν, αλλά ενσυνείδητα πλησίασαν ο ένας τον άλλον, και συμβολίζουν τη σύνθεση» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τοποθέτησε το νέο κόμμα στο χώρο του κέντρου.

Ερωτηθείς για το πότε θα αποχωρήσει από το δήμο, απάντησε ότι θα το πράξει «όταν ολοκληρώσει τη δουλειά του». Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα δεκτικός στη συνεργασία με άλλα κόμματα και απηύθυνε έμμεση πρόσκληση προς πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν οι κατάλογοι για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο κόμμα, και εντός των προσεχών μηνών θα ανακοινωθούν τα ονόματα των στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομματικό επιτελείο είναι έτοιμο και τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα κεντρικά γραφεία του.

Τα βασικά σημεία της διακήρυξης, στα οποία εστίασε στο λόγο του ο δήμαρχος, ήταν η πρωτότυπη προγραμματική σκέψη, η υγιής και ελεύθερη οικονομία, η δίκαιη κοινωνία, η ανάπτυξη της περιφέρειας, η πρότυπη διακυβέρνηση με στοιχεία ήθους και πολιτισμού, η σύγχρονη παιδεία, η συμφιλίωση Κράτους και Εκκλησίας καθώς και η αμυντική θωράκιση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου