Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

11 Νοεμβρίου 1974: γεννιέται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο,Αμερικανός ηθοποιός


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο , γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1974 είναι Αμερικανός ηθοποιός. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο Ντι Κάπριο ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοτπικές σειρές όπως Santa Barbara και Growing Pains στις αρχές της δεκατίας του '90. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου Critters 3 το 1991. Έλαβε αναγνώριση με δευτερεύοντες ρόλους στις ταινίες Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (What's Eating Gilbert Grape, 1993), Σταγόνες Αγάπης (Marvin's Room, 1995) και Το Τέλος της Αθωότητας (The Basketball Diaries, 1995). Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο Romeo + Juliet το 1996 και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία Τιτανικός (Titanic) σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μέχρι το 2010.

Έχει βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004) και έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Οι δύο τελευταίες του ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Ο Ντι Κάπριο έχει μια εταιρία παραγωγής, την Appian Way Productions, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των ταινιών Το Ορφανό (Orphan, 2009) και Η Κοκκινοσκουφίτσα (Red Riding Hood, 2011).

O Ντι Κάπριο γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τους Ιρμελίν και Τζορτζ Ντι Κάπριο. Οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν φοιτούσαν στο κολέγιο και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Λος Άντζελες.. Χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννησή του και ο Ντι Κάπριο έζησε τον περισσότερο καιρό με τη μητέρα του. Μαζί με τη μητέρα του έζησαν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες, και η ίδια έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου